Juanjo Corrales/ Artistic Director/ CEO

Juanjo Corrales, από το Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου σπούδασε εκπαιδευτικός. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιταλία ως κοινωνικός & πολιτιστικός εμψυχωτής. Από το 1988 στην Ελλάδα όπου δημιούργησε το Κέντρο Κοινωνικών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Eurocultura Centre έως το 2019.

Είναι παραγωγός και διοργανωτής πολιτιστικών θεσμών, με διεθνή εμπειρία για περισσότερο από τριάντα πέντε  χρόνια στην οργάνωση, υλοποίηση και εμψύχωση διακρατικών προγραμμάτων συνεργασίας και Ευρωπαικών έργων πολιτισμού. Καλλιτεχνικός διευθυντής σε διεθνών φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας (Κύπρος, Λατσιά-Λευκωσία, 2007-2012. Ελλάδα: Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Αθήνα, από το 1988 έως σήμερα, Ισπανία, στο Μπιλμπάο από το 2016 έως σήμερα).

Παύλος Νίκογλου, οικονομολόγος, απόφοιτος της Ν.Ο.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία, καθώς και απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας με 5 χρόνια εμπειρία σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία.

Τα τελευταία 30 χρόνια, εργάζεται ως σύμβουλος ανάπτυξης, με εξειδίκευση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα αναπτυξιακά προγράμματα, ερευνητικά έργα στις νέες τεχνολογίες καθώς και διακρατικές δράσεις αναπτυξιακής συνεργασίας.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει επιπλέον αποκτήσει συστηματική εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικής στήριξης και επιχειρηματικής καθοδήγησης (coaching) στις νέες καινοτομικές επιχειρήσεις (startups), καθώς και στις διεθνείς αγορές της Ασίας του Ειρηνικού, στη Δυτική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλκανικής.

Μάρθα Κατσαρίδου, είναι επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Μάρθα Κατσαρίδου σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. και υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο «Θέατρο στην Εκπαίδευση» στο Goldsmith’s College, University of London. Είναι διδάκτωρ του Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. (2011) με θέμα διδακτορικής διατριβής «Η μέθοδος της δραματοποίησης στη διδασκαλία της λογοτεχνίας».

Κατά τη διετία 2017-2019 διετέλεσε μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., όπου δίδαξε τα μαθήματα «Διδακτική: Θεατρικό παιχνίδι», «Διδακτική: Δραματοποίηση», «Διδακτική: Το θέατρο στο σχολείο». Εργάστηκε ως δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το  2003 έως το 2017. Είναι μέλος ΣΕΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2014. Έχει διδάξει το μάθημα «Θεατρικό Παιχνίδι» στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης (2014-2017, 2018-2019).

Έχει σχεδιάσει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για διάφορους φορείς. Είναι συγγραφέας της μονογραφίας με τίτλο Η θεατροπαιδαγωγική μέθοδος. Μια πρόταση για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας σε διαπολιτισμική τάξη (Σταμούλης, 2014). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.

Koldo Vío από το Μπιλμπάο της Ισπανίας είναι εκπρόσωπος της Παιδαγωγικής της Έκφρασης στην Ισπανία. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Universidad del País Vasco.

Επί σειρά ετών έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Κοινωνικού Θεάτρου στα Πανεπιστήμια Ramon Llull στη Βαρκελώνη και Porto στην Πορτογαλία, ενώ επί του παρόντος διδάσκει Θέατρο Δρόμου και Κουκλοθέατρο στη Δραματική Σχολή του Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Από το 2001 ως σήμερα πραγματοποιεί τα ετήσια klownklusiones στο Πανεπιστήμιο της Ειρήνης της Βαρκελώνης.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Bilbao-Ισπανία και υπήρξε μόνιμος συνεργάτης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου-Παντομίμας του Κιλκίς.

Έχει εργαστεί σε ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα-εργαστήρια σε διάφορες χώρες. Εχει συνεργαστεί με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση για την οργάνωση θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Έχει διδαχθεί τις τέχνες του κλόουν και του μάγου. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Εntrenando emociones» (Ψυχολογία-παιδαγωγική-συναίσθημα: Μια προσέγγιση μέσω της τέχνης). Έχει εκδώσει τρία βιβλία σχετικά με το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Έχει σκηνοθετήσει διάφορες θεατρικές παραστάσεις με επαγγελματικούς θιάσους και παιδιά.

Μαρία Γκουραμάνη είναι βοηθός Φαρμακοποιός.

Είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πυλαία – Χορτιάτης και μέλος του Δ.Σ του Γ.Ν Γ. Παπανικολάου.

Είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων προστασίας ιστορικής μνήμης και ιστορικής κληρονομιάς και μέλος ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων

Η συμμετοχή στα κοινά, o εθελοντισμός και η κοινωνική δράση αποτελούν τρόπο ζωής από τα εφηβικά της χρόνια. Συμμετείχε ενεργά σε κάθε προσπάθεια που αφορά στον τόπο, την ανάδειξη της ιστορίας και της παράδοσής του, τις υποδομές, την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, την σύνδεση του κοινωνικού ιστού, το περιβάλλον.

Matilda Corrales

Σχέδιο Μόδας & Ενδυματολογία με ειδίκευση στο πατρόν / Γραφιστική & Γραφιστική Μόδας / Digital Marketing & Στρατηγική / Visual Merchandiser / Fafhion Media & Lifestyle Expert  /  Σύμβουλος Κυκλικής Οικονομίας  .

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την επαγγελματική της ιδιότητα με ένα ευρύ πεδίο σπουδών εξειδίκευσης γύρω από την μόδα, τον σχεδιασμό & την υλοποίηση, την ψυχολογία & αισθητική της εικόνας καθώς και την βιωσιμότητα. Το χόμπι της είναι η σύνθεση μουσικής.

Με πολυετή εμπειρία :

  1. Στην υλοποίηση χειροποίητων δημιουργιών-κατασκευών
  2. Στην διοργάνωση / διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων
  3. Digital Marketing και Social Media / Δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου/Branding & Στρατηγική.

Διαβάστε το Βιογραφικό:

cv Matilda Corrales 2023

Βασίλης Αλεξάνδρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Το 2014 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Το 2019 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» με εστίαση στις διαδραστικές εγκαταστάσεις, στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Στο ενεργητικό του καταγράφονται μια μόνιμη εικαστική παρέμβαση σε δημόσιο χώρο «Με αφορμή το καμένο πιάνο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» (2015), Πέντε ατομικές εκθέσεις όπως «Μηχανές Ευδαιμονίας» Αλευραποθήκες, Παλαιού Φρουρίου, Κέρκυρα (2019), και «διά βίας μάθηση» Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (2017), καθώς και πάνω από πενήντα ομαδικές εκθέσεις. Το 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Mediterranea 18 Young Artists Biennale “Home”, National Gallery of Tirana, Albania. Από τις αρχές του 2016 συνδιοργανώνει το site-specific project «Ακατάλληλο Μάθημα». Το διάστημα 2015-2017 δίδαξε χαρακτική στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Το 2017 στο πλαίσιο των προγραμμάτων εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δίδαξε το καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενήλικες με θέμα τις εναλλακτικές μεθόδους εικαστικής δημιουργίας. Το 2018 εισηγήθηκε workshops, στην Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, και στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Σκυλίτση Ευθυμία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Ιστορία Δυτικής Τέχνης στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) (BA Hons History of Drawing & Printmaking Camberwell College of Arts). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην ιστορία των κριτικών θεωριών, το arts management σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων και γκαλερί, τις κρατικές παροχές, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεσμών. (MA Arts Criticism, Arts Policy & Management City University of London, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο).

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός εικαστικών και ιστορίας τέχνης σε κρατικά Ι.Ε.Κ., δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και πολιτιστικά κέντρα στο Νομό Θεσσαλονίκης. (Παράδοση μαθημάτων εικαστικής αγωγής και Ιστορίας Τέχνης σε παιδιά και ενήλικες και υπεύθυνη τμημάτων εικαστικών και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες)

Εργάστηκε στα πρώτα πέντε φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας του δήμου Κιλκίς και στην πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης.

Συνεργάσθηκε ως Μουσειοπαιδαγωγός στα τμήματα “Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ” Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), όπου είχε την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παιδαγωγικών δραστηριοτήτων στο χώρο του μουσείου και για τις ειδικές ξεναγήσεις στο χώρο του μουσείου.

Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός Rockarolla Radio, Θεσσαλονίκη (Ελλάδα)

Γλώσσες: Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (άπταιστα) Γερμανικά(βασική γνώση)

Ο Αλέξανδρος Κετέν αποφοίτησε από το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ το 2014 με την ειδικότητα «Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης». Το 2015 πήρε το δίπλωμα της επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και έχει παρακολουθήσει βιωματικά σεμινάρια, ημερίδες και συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από τον παραπάνω φορέα. Συμμετείχε ακόμα σε σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς, από το Σχολείο Παιχνιδιού, από το Σύλλογο Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και από το 5ο και 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου για Νέους στη Γερμανία. Δούλεψε ως υπεύθυνος παιδικής ψυχαγωγίας σε κάμπινγκ, ως εμψυχωτής σε σεμινάρια για εφήβους και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», με θέμα την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Συμμετείχε επίσης σε σεμινάρια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθώς. και σε σεμινάρια στο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας του δήμου Κιλκίς.

syn-koino coop ©All rights reserved 2024| Developed by Worldwideweb.gr

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?