ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

INTERNATIONAL PUPPET FESTIVAL OF BILBAO

BILBAO TX FESTIVAL

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Μπιλμπάο δημιουργήθηκε το 1982. Το 2023 γιορτάζει την 42η έκδοσή του χωρίς διακοπή από την ίδρυσή του.

Από το 2017 η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συν-κοινΩ έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον συντονισμό αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.

Στο φεστιβάλ αυτό έχουν εμφανιστεί οι σημαντικότεροι θίασοι του είδους.

Συνεργάζονται σε σημαντικά γεγονότα και δίκτυα για την ανάπτυξη αυτού του θεατρικού είδους, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί το αρχαιότερο της ανθρωπότητας.

Το φεστιβάλ αυτό διαρκεί 9 ημέρες, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, και συμπληρώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με μαθήματα κατάρτισης για επαγγελματίες του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων, αλλά και με την προσφορά χώρων για θεατρική δημιουργία και κοινωνική συνοχή μέσω των παραστατικών τεχνών.

Μαθήματα κατάρτισης για καλλιτέχνες του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων, του χορού, του τσίρκου και του θεάτρου δρόμου.

Τα τελευταία 5 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Μπιλμπάο διοργανώνει έναν ετήσιο κύκλο εκπαίδευσης από τον οποίο έχουν περάσει σημαντικοί καλλιτέχνες και δάσκαλοι, όπως οι Rene Baker, Janni Younge, Family Floez, Zero en Conducta, Ines Pasic, Renato Curci και πολλοί άλλοι.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται οικονομικά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπιλμπάο, το Επαρχιακό Συμβούλιο της Bizkaia και την κυβέρνηση των Βάσκων.

Συνεργάζεται με φορείς πολιτιστικής προβολής άλλων χωρών και με τοπικούς και διεθνείς πολιτιστικούς οργανισμούς.

www.Bilbaotxfest.org

https://en.wikipedia.org/wiki/Bilbao

syn-koino coop ©All rights reserved 2024| Developed by Worldwideweb.gr

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?