ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Δημιουργήθηκε το 1999 με την τεχνική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Juanjo Corrales μέχρι το 2015. Ήταν μέρος του δικτύου των Ελληνικών Πολιτιστικών Πόλεων με τον τίτλο «Πόλη του Θεάτρου Κουκλοθεάτρου». Αξιολογήθηκε και επιχορηγήθηκε από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα ESPA. Μέχρι το 2015 είχε συνεχή παρουσία στο Κιλκίς και μετά από μια περίοδο αδράνειας, το 2021, η εκδήλωση αυτή επέστρεψε στο Κιλκίς με τον πρώην καλλιτεχνικό της διευθυντή, τον Corrales, βασικό συνεργάτη του Συν-κοινΩ.

Μεταξύ 2016 και 2020, ο Juanjo Corrales δημιούργησε μια νέα διοργάνωση προκειμένου να διατηρήσει την παρουσία του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων, του θεάτρου δρόμου και του τσίρκου στη σημερινή ελληνική σκηνή. Η εκδήλωση αυτή είναι γνωστή ως «Thesspuppet Festival» και αποτελεί ένα πολιτιστικό προϊόν που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητας του Συν-κοινΩ.

Αυτό το φεστιβάλ έχει ένα οργανωτικό σχήμα που βασίζεται στην παρουσίαση καλλιτεχνικών ομάδων, στην εκπαίδευση καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών, και στην εφαρμογή της τέχνης του κουκλοθεάτρου σε κοινωνικοπολιτιστικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Προσκαλεί σημαντικούς διεθνείς θιάσους, οργανώνει μαθήματα για καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς, σχεδιάζει και προτείνει παιδαγωγικές δραστηριότητες για σχολεία, διοργανώνει εκθέσεις με στόχο την προώθηση της διαπολιτισμικής μάθησης μέσω της τέχνης και της ανθρωπολογίας, συνεργάζεται και προωθεί τη χρήση του κουκλοθεάτρου σε κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, το Συν-κοινΩ συνεργάζεται με -και έχει ως χορηγούς- διεθνείς οργανισμούς πολιτιστικής προβολής. Οι φορείς αυτοί εμπιστεύονται τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Συν-κοινΩ λόγω της εμπειρίας που κληρονόμησε αλλά και λόγω των καλών αποτελεσμάτων που έχει αναπτύξει στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

www.thesspuppet.gr

https://www.youtube.com/watch?v=r-2xtEmWkoY

https://www.youtube.com/watch?v=HHvdlAZqvqU

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2022

syn-koino coop ©All rights reserved 2024| Developed by Worldwideweb.gr

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?