ΕΚΘΕΣΗ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
«Το κουκλοθέατρο στην ανθρωπότητα»

ΕΚΘΕΣΗ «Το κουκλοθέατρο στην ανθρωπότητα»

Η ΕΚΘΕΣΗ  

Στην έκθεση παρουσιάζονται 70 αυθεντικά κομμάτια του θεάτρου με κούκλες του θεάτρου σκιών και μια επιλογή τελετουργικών μασκών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές παραδόσεις σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη μας.

Γαντόκουκλες από την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Ολλανδία), Αφρική (Μπενίν, Σενεγάλη, Κογκό, Μάλι), Αμερική (Κούβα, Αργεντινή) και Ασία (Κίνα).

Μαριονέτες με νήμα από Ευρώπη, Αφρική, Ινδία, Μεξικό, Νεπάλ, Βιρμανία.

Φιγούρες του θεάτρου σκιών από την Κίνα (Piyinghi), Ινδονησία (wayang kulit και wayang klitik), Ελλάδα και Τουρκιά (ο Καραγκιόζης).

Μαρότες από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Τυνησία  και Ινδονησία.

Μάσκες από Σενεγάλη, Γκάνα, Κεντρική Αμερική, Κορέα, Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό και  Ινδονησία.

Τα αντικείμενα είναι αυθεντικά, προέρχονται από τις χώρες καταγωγής τους και κάποια από αυτά είναι πάνω από εκατό χρονών.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης στην έκθεση  γίνεται αφήγηση με ιστορικά στοιχεία του θεάτρου, στοιχεία εθνολογίας και αφηγήσεις μύθων.

Η αφήγηση είναι διαδραστική, ευχάριστη και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες, ηλικίες και τις δυνατότητες του κοινού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ                                                                                                       

Με έμπνευση από όσα είδαμε, ακούσαμε και παίξαμε, φτιάχνουμε τη δική μας κούκλα, φιγούρα ή μάσκα, όπως εμείς τη φανταζόμαστε, καθώς και  το δικό μας θεατράκι, κατασκευές τις οποίες μπορούμε μετά να τα πάρουμε μαζί μας. Όλα αυτά με απλά υλικά: κουτιά παπουτσιών, πλαστικά ανακυκλώσιμα αντικείμενα, χαρτί, κόλλα, ξυλάκια, ρετάλια κ.α..

Τα εργαστήρια,  όπως και η έκθεση, είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες και μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα. Επίσης αποτελούν ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο για  εμβάθυνση και χρήση από τους εκπαιδευτές.

syn-koino coop ©All rights reserved 2024| Developed by Worldwideweb.gr

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?