ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Το περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών

Το περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών

«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ»

Έκθεση-εκπαιδευτικό εργαστήριο για τις μάσκες ανά τον κόσμο και τους πολιτισμούς των 5 ηπείρων.

Από την αρχαιότητα η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε τη μάσκα. Στην τέχνη των σπηλαίων μπορούμε να δούμε παραδείγματα ανθρώπων που φορούσαν μάσκα, ενώ για τους αρχαίους Έλληνες ήταν απαραίτητη στο θέατρο. Συχνά, στον δυτικό πολιτισμό, συνδέουμε τη μάσκα με τη μεταμφίεση και τη θεατρική και εορταστική σφαίρα, αλλά στους αρχαίους πολιτισμούς η μάσκα υπερβαίνει τη μεταμφίεση. Είναι ένα μέσο για να μεταμορφωθεί κανείς στο ον που αναπαριστά. Είναι ένα όχημα για τη μετακίνηση μεταξύ δύο κόσμων: των ζωντανών και των ψυχών των προγόνων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η μάσκα έγινε απαραίτητη συνήθεια στις πόλεις μας. Ορισμένες είναι ουδέτερες, άλλες μεταφέρουν μηνύματα (ιδεολογικά, καλλιτεχνικά, ακόμη και παιχνιδιάρικα), γι’ αυτό και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να εμβαθύνουμε σε αυτόν τον κόσμο των καλυμμένων προσώπων.

Η έκθεσή μας παρουσιάζει μάσκες από διαφορετικούς πολιτισμούς, από τις πέντε ηπείρους, που μας επιτρέπουν ένα μαγικό ταξίδι πέρα από το χρόνο.

Η καθοδηγούμενη -και συμμετοχική- επίσκεψη  στην έκθεση θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε στις λειτουργίες και τις σημασίες των μασκών. Στο εργαστήριο θα φτιάξουμε ο καθένας τη δική του μάσκα και οι συμμετέχοντες φεύγοντας θα μπορέσουν να την πάρουν μαζί.

syn-koino coop ©All rights reserved 2024| Developed by Worldwideweb.gr

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?