ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

«Θέατρο της κοινότητας»

Μικρό  Θεατρικό δρώμενο για τη μνήμη του Χορτιάτη

  • Χορτιάτης, Μάιος-Σεπτέμβριος 2022
  • Η δραστηριότητα αυτή χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με κονδύλια από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER.
  • Συμμετείχαν έντεκα άτομα διαφόρων ηλικιών, όλοι τους κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Χορτιάτη.

Θεατρικό δρώμενο σε μια πράξη, που δημιουργήθηκε και εκτελέστηκε από μια ομάδα κατοίκων του Χορτιάτη για να εκφράσουν συναισθήματα και να μην ξεχαστεί η κληρονομιά της ιστορικής μνήμης του τόπου.

Το θέατρο της κοινότητας δεν είναι ένα συνηθισμένο θέατρο. Ο στόχος του δεν είναι να δημιουργηθεί μια φανταστική ιστορία που θα παίζεται από ηθοποιούς που υποδύονται χαρακτήρες σε ένα συμβατικό θέατρο. Πρόκειται για μια εκφραστική δραστηριότητα, που ασκείται από ανθρώπους που συνδέονται με μια περιοχή, ως κοινότητα γειτόνων. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα θέατρο-ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάζονται σκέψεις, συναισθήματα, απόψεις, εμπειρίες και γεγονότα που σχετίζονται με τον κεντρικό άξονα του θέματος που θα αναπτύξουμε.

Στην περίπτωσή μας πρόκειται για ένα πέρασμα στην ιστορία του χωριού που αποτελεί μέρος της κληρονομιάς και της μνήμης των κατοίκων που ζουν εκεί.

Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη είναι ένα γεγονός που μας επιτρέπει να ενοποιήσουμε τον πόνο και τη θλίψη που προκαλείται από τις υπόλοιπες παρόμοιες ιστορίες που έχουν συμβεί και συμβαίνουν στον πλανήτη μας και δημιουργούνται από εμάς τους ίδιους (τους ανθρώπους). Ένα γεγονός που μας υποχρεώνει να διατηρήσουμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη, ώστε η ιστορία να μην επαναληφθεί.

Είναι το πιο σημαντικό κληροδότημα για τις επόμενες γενιές.

Το αποτέλεσμα αυτού του κοινοτικού θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάστηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη στις 31 Αυγούστου 2022.

syn-koino coop ©All rights reserved 2024| Developed by Worldwideweb.gr

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?